Vad är Skype och hur använder man det?

Att ringa med skypeAlla pratar om Skype, men vad är Skype igentligen? Hur fungerar Skype och kostar det pengar att använda? Känner du igen dig? ”Grön” i ämnet men ändå nyfiken?. Hobbyman hjälper dig på traven. Läs mer om hur du kommer igång med Skype.

Som sagt.. Vad är nu Skype? Jo….

Skype är ett litet smart program som låter dig prata i ”telefon” med vem som helst i hela världen genom en internetuppkoppling. En förutsättning för att du ska kunna prata gratis med andra är, att de du ringer också har Skype installerat på sin dator och att programmet är igång. OBS. För att kunna använda Skype måste du ha ett headset med mikrofon. Alternativt en mikrofon och högtalare kopplad till din dator. Tänk dock på att det kan bli ”rundgång” om ljudvolymen på dina högtalare är för högt inställd.

Så här gör du för att komma igång…

Börja med att Ladda ner Skype till din dator (Klicka på bilden nedan) :

När du har laddat ner Skype måste du installera det.
Följ anvisningarna som visas på ”Ladda ner”-sidan (i det öppnade fönstret) innan du läser vidare här…

När programmet väl är installerat på din dator måste du ju ha någon att ringa till också…

Men innan du börjar leta efter kompisar som har Skype, måste du registrera dig (gratis) så att du själv får ett unikt telefonnummer. Dessutom bör du testa så att du verkligen hörs och kan höra andra genom Skype.

1. Starta programmet

2. Första gången du kör Skype måste du registrera ett användarkonto. Detta konto använder du sen för att logga in med, varje gång du startar Skype.

Registrera en användare för Skype

När dialogrutan ovan syns, fyller du i ditt namn, ett Skype-namn (detta namnet är det som andra ser i sin telefonlista) och slutligen fyller du i ett lösenord och läser igenom licensavtalet. Klicka sedan på ”Nästa>”.

3. När du har fyllt i informationen och tryckt på ”nästa>” så söker Skype igenom sin databas och letar efter andra användare och kollar så att du inte valt samma namn som någon annan. Om så är fallet, får du välja ett nytt.

4. Så du är klar med registreringen? Bra, då fortsätter vi med själva ljudtestet.
Skype har en speciell kontakt lagrad – en telefonsvarartjäns – som  du kan ringa för att kolla så att din röst hörst och att du kan höra andras röster.

5. Logga in med dina uppgifter och lägg till Skypes telefonsvarare i din adressbok – ”hennes” Skype-namn är ”echo123”.

Så här gör du:
a)  klicka på den här knappen i programmet:
Lägg till kontakt

b) En dialogruta öppnas och du skriver in ”echo123” och trycker på ”sök”:
Lägg in echo123 och tryck på sök

c) Ditt sökresultat dyker upp på nästa skärm och som du ser så finns det fler som heter ”echo123”. Det är några skojare som har döpt sitt namn till detsamma som echo123 (namnen kan vara lika, men själva Skype-namnet måste vara unikt). Välj den kontakt som heter ”Echo/Sound Test Service” i listan:
Välj rätt skypekontakt

d) Om du är osäker på om du har valt rätt kontakt/person, kan du dubbelklicka i listan på ett namn och ”Visa profil” för just den du valt. Då ser det ut så här och vi kan i det här fallet konstatera att det är rätt kontakt vi valt.
Visa profilen

e). Klicka på ”Lägg till kontakt”.

6. Nu när du har lagt till din första kontakt i listan, (telefonsvararen echo123) kan du prova att ringa ett samtal till denne. Dubbelklicka på namnet i listan och följ anvisningarna som sägs. Tjänsten är engelsk och hör du ingenting så är det något som är fel inställt på din dator. Om det däremot funkar som det ska så är Skype nu klart att använda och du kan fortsätta med att söka upp fler kontakter att lägga i din lista.

Vad gör man när man inte hör något eller andra inte hör vad du säger?

1.  Kolla först så att du har kopplat dina kablar rätt i datorn:
Rätt kontakt i rätt uttag

2. Om dina kablar verkar vara rätt kopplade kan du kolla så att du verkligen har ljudvolymen på. Ibland finns det även en ljudkontroll fäst på kablarna, mellan dina hörlurar och datorn. Kolla även så att du inte har din mikrofon inställd på ”mute”.

3. Funkar det fortfarande inte kan det vara någon inställning i din dator som måste justeras.
Läs vidare på någon av dessa sidor:

Mitt Skype funkar, men jag har hört att man kan ringa samtal till det fasta telenätet (från datorn till vanliga telefoner), hur gör man det?

För att kunna ringa samtal som sträcker sig till det fasta nätet, alltså mobilt och till vanliga telefoner, måste du skaffa dig ett sk. SkypeOut konto. Detta konto fyller du sedan på med pengar online. Pengarna dras av när du börjar prata med någon som är utanför skypes Internet-nät (alltså Dator till Dator samtal). För att snabbt komma igång med SkypeOut kan du besöka Skypes hemsida och läsa mer om hur du går tillväg.

Kanon, SkypeOut funkar jättebra nu, men det ska även gå att få ett telefonnummer som andra (som inte sitter vid datorn) kan använda för att ringa mig. Hur skaffar jag ett sådant nummer?

Visst, det går jättebra, men detsamma gäller här. Du måste betala en mindre summa för att andra ska kunna nå dig genom en vanlig telefon. Den här tjänsten kallas SkypeIn och är kanon om man inte har ett vanligt telefonabbonemang hemma. Istället ger man sina kompisar, nära och kära, sitt Skypenummer. En förutsättnig för att det ska fungera bra är dock att du har din dator igång hela tiden och att Skype är igång (med högtalare på så att du inte missar några samtal)

Slutligen vill du väl även att dina vänner och bekanta ska skaffa Skype så att ni kan prata gratis med varandra?
Använd då ”Tipsa om Skype”, genom att klicka på den här länken: http://www.skype.com/intl/sv/share/

Hoppas du har haft stor nytta av denna snabbkurs i hur man kommer igång med Skype (även om det var lite väl mycket bilder att klicka på , då och då). Betygsätt gärna artikeln och är det något du vill kommentera så är du också hjärtligt välkommen att använda kommentarfältet nedan.

Hälsningar
//Hobbyman

Hobbyman

Grundare av hobbyman.se

Du gillar kanske också...

48 svar

 1. stig bille skriver:

  Hej
  jag har hft skype itvår menvartvungen atdegfrmera om mindator jag har118.18 påmit konto närjag lada ner ny skyp komer jag int tilmit gamla konto hujöjag för at fåtilbakadeta
  stig takar fö jelp

 2. Hobbyman skriver:

  Hej Stig,
  Kan du vara lite mer specifik tror du?
  Du har alltså defragmenterat (menar du formaterat?)din dator och sedan installerat in Skype på nytt. När du nu ska försöka logga in så fungerar inte ditt gamla konto?
  Om du har glömt ditt lösenord kan du använda denna sida: https://secure.skype.com/st
  Hoppas detta löser ditt problem.
  Mvh, Hobbyman

 3. rasmus skriver:

  hej jag förstår inte det står att man måste ha skype kredit för att ringa telefoner men de behöver inte jag.. det är bara när man ska skicka sms man behöver det ju?? eller kostar det för mottagaren eller hu fungerar de??

 4. Namn skriver:

  Jag undrar över samma sak som rasmus. ingen som vet?

 5. reine skriver:

  har gjort en systemåterställning, och nu kan jag inte
  komma online på skype igen ,hur gjör jag

 6. Hobbyman skriver:

  Hej Reine. Har du återinstallerat Skype på nytt sedan du gjorde din systemåterställning?

 7. Viraldo skriver:

  Hej..Varför kan man inte söka på ”alla människor” alltså måste man verligen vet a namnet på personen man vill prata med? jag hade skype för ca 4 år sen, då kunde man ju klicka på ett alternativ så sökte det upp alla slags ”random” folk.. explain for me plz!

 8. Sara skriver:

  Hur gammal måste man vara för att få ha skype?

 9. Ali skriver:

  Hej.. jag har en fast telefoni abonnemang p[ skype. Men tyv’r s[ kan jag inte ringa till nummer som b;rjar med 0771 som anv’nds av bl.a alfakassan och andra myndighets som har lika konstiga telefon.nr.
  vet ngn hur ska jag g;ra

 10. Per Ott skriver:

  Hejsan.
  Är något fövirrad ang. skyp
  Jag är med skyp som skall var a kostnadsfritt.
  Skall datorn vara på helatiden?
  Kan man säga upp sit teliaabonemang?
  Hur betalar man till skype?
  Fra per

 11. Hobbyman skriver:

  Hej Per,
  För att Skype ska fungera så måste din dator stå påslagen hela tiden. Alternativ skaffar du en telefon som har stöd för Skype. Dock krävs det att denna telefon ständigt är uppkopplad mot internet.
  Skype är kostnadsfritt så länge man använder sig av en bredbandsanslutning. DVS pratar mellan två datorer som har internetuppkoppling. OM man vill kunna ringa till fasta nätet så måste man skaffa ett sk. Skype-Out konto och detta fungerar i princip lika som hos en vanlig teleoperatör. Du betalar för det du pratar.
  Visst går det att säga upp sitt telia abonnemang, men tänk på att du fortfarande måste ha en internetuppkoppling. I skrivandets stund så tillåter många leverantörer att man i sin mobiltelefon kör Skype via sk. 3G anslutning (mobilt bredband). På detta viset kan du använda din mobiltelefon med två nummer, dels ditt vanliga mobilnummer, men även ditt Skypenummer (om du har köpt ett sådant hos skype.com). Hos Skype kan man betala in en pott som man får ringa för. Om man bara vill vara anträffbar så kan man välja att köpa ett sk. Skype-in nummer. Med detta nummer kan andra från vanliga telefoner ringa till dig på Skype (du kan alltså svara på dessa samtal via din dator eller mobil, om den har stöd för att köra Skype).

  Hoppas det gav dig de svar du ville ha.
  Mvh, Hobbyman

 12. Monica Lindh skriver:

  Varför har min Skype helt plötsligt upphört att fungera efter säkert 10 års prickfri användning?

 13. Jag är behjöver skype? registera?

 14. mina skriver:

  hej vet någon hur man kan se egna bilder som man har tagit på skype?

 15. irriterad skriver:

  jag har laddat ner skype och det fungerar utmärkt. Tyvärr visas alla nummer på webben, inklusive försäkringsnummer och liknande, som ett skypenummer. Telefonnummer på eniro får ett skypeprefix.

  Vet någon hur jag tar bort det här?

 16. Hobbyman skriver:

  Hej Irriterad!
  Prova instruktionerna på denna sida: http://bit.ly/m8rh5N
  Mvh, Hobbyman

 17. irriterad skriver:

  Hej och stort tack för hjälpen. Problemet med koppling av nummer till skype är löst!

  Mvh

  ej irriterad längre

 18. Hej! Jag MÅSTE veta om skype kostar något! En liten, mellan eller stor slant? Eller är det HELT gratis? Om man måste betala någonting någon gång vill jag INTE ha skype. Och då MÅSTE jag veta hur man får bort det eller hur man avregristrerar sig från det. Väldigt mycke tacksam för ”korrekta” och läsbara svar! 😀 Tack! <3

 19. Hobbyman skriver:

  Hej Agnes,
  Själva programmet ”Skype” kostar ingenting oavsett om man har ett registrerat konto eller ej.
  Skype kan man använda gratis så länge man ringer till andra personer som har installerat det på sin dator.
  Med gratiskontot går det inte att:
  1. Ringa ut till vanliga telefonnummer.
  2. Vanliga telefoner kan inte ringa till ditt skypenummer (till din dator.

  Det finns olika typer av betalkonton som man också kan ha…
  Du kan betala en årskostnad och på det viset få ett ”fast” nummer som gör att andra med vanliga telefoner kan nå dig på Skype (du svarar via datorn). För att detta ska fungera måste givetvis din dator vara på hela tiden.
  Det går även att sätta in pengar (liksom ett mobilt refillkort) på ditt Skypekonto så att du själv kan ringa ut till vanliga telenätet.

  Om dina nära och kära också har Skype installerat så räcker det ju om du använder gratisversionen för att kunna kommunicera med dem från dator till dator.

  Jag hoppas att svaret var tillräckligt tydligt.
  Mvh, Hobbyman

 20. Agnes skriver:

  Men du svarade inte på hur man får bort skype. Jag vill inte ha det längre så HUR avregrisrerar man sig eller HUR får man bort det på ren Svenska?

 21. Hobbyman skriver:

  Hej igen Agnes,
  Jag gissar att du använder en dator som har Windows installerat? (eller har du en MAC?).
  Om du har Windows Vista så gör du så här:

  Du kan avinstallera ett program från datorn om du inte använder det längre eller om du vill frigöra utrymme på hårddisken. Med Program och funktioner kan du avinstallera program eller ändra programkonfigurationen genom att lägga till eller ta bort vissa alternativ.

  Öppna Program och funktioner genom att klicka på Start, Kontrollpanelen, Program och Program och funktioner.

  Markera ett program, och klicka på Avinstallera. Vissa program kan inte bara avinstalleras utan även ändras eller repareras, men för många program kan du bara välja avinstallation. Klicka på Ändra eller Reparera om du vill ändra ett program. Om du uppmanas att ange administratörslösenord eller bekräftelse, följer du uppmaningen.

  Hoppas detta löser problemet.

 22. LENNART skriver:

  Varför så dyrt att ringa till mobiler, det skulle ju bara kosta 18 öre per minut. Jag har installerat idag och köpt skypekonto för 100 kr. Provringde några minuter och det kostade 17 kronor. Ringde ett annat samtal till en mobil och lämnade rösrsvararmeddelande… 3.50 kr.

  Allt annat än 18 öre snarae 5 kr per minut. Vad är det som händer? Skall det vara så här?

 23. Malin skriver:

  Hej

  Hur ser jag mitt skype nummer? Är det numrerna jag registerade när jag aktiverade To Go-nummer? Har jag förstått allt rätt ska andra kunna ringa mig på det numret från sina hemtelefoner, behöver dom något abonemang eller räcker det med Skype.

  Ska köpa en fast telefon som stöder Skype, finns dom bara på hemsidan eller kan man köpa på fler ställen. Finns det fler än den på hemsidan?

  Haft Skype länge och är jättenöjd, men nu har vi flyttat utomlands och vill då även testa köra med en fast telefon.

 24. anna skriver:

  Hej

  Jag har en fråga om skype, jag har telenor abbonemang med obegränsad fri surf, och mob och laptop, jag funderar på att börja använda skype via datan, och jag ringde telenos kundtjänst för att höra att om jag vill ladda ner skype och använda det så tar inte dom Telenor någon kostnad, eller jag att debiteras på något sätt av Telenor, sen kunde dom inte svara på huruvida vad själva skype som enskilt och utomståede program eventuellt och tar – vilka kostnader dom ev har för sina olika valmöjligheter och programalternativ etc,, Jag har haft skype för många årsedan, men då pratade jag bara inom sverige och dessutom så tyckte jag att skype programmet inte fungerade så bra, jag antar iof att det kan mycket väl har berott på vilken data man har, kapaciteten etc, men iaf då slutade det med att efter knappt ca 15min skypande så kunde videobilden låsa sig och datan låste sig och jag fick stänga av allt, och datan och starta om,, så jag tröttnade,,, men nu funderar jag på att prova igen,, men har fööjande funderingar och frågor

  jag vill skypa med personer utomlands tex usa,, europa, och kanske indien jag har fått förfrågan om jag har skype, så räcker det om jag laddar ner och installerar och regestrerar mig på den 1 versionen som man ser på skypes hemsida som alt, dvs DET alt som står som gratisversionen. och är det verkligen HELT gratis? och kan du garantera att det kommer inte att kosta mig ett enda öre,,,

  dvs absolut NOLL kostnad för tex

  nedladdning av skype program?
  installation av skype?
  registrering av skype?

  uppringing/uppringningsavgift av/från mig alt att andra ringer upp mig?
  oavsett tid på dygnet?
  oavsett tidslängd på samtalet?
  oavsettt om jag eller den andra väljer video eller endast samtal eller både och?

  om jag via min skype från datan ringer upp en kontakt, kan jag garanteras automatiskt att den som svarar också kommunicerar med skype via datan?

  ja för att det är skype mellan olika personers datorer och det är då det är gratis?

  och då oavsett var i världen man befinner sig, och oavsett om jag eller den andre vem som ringer upp?

  Eller måste jag var gång fråga utifrån MIN skype den som jag vill kontakta hur den tar emot eller vad den andre ringer uppifrån, eller hur den tar emot min uppringing?

  Kan man se på en annans skype adress telefon nummer var, på vilket sätt den använder sin skype mottagning och uppringing?

  jag har sett flera olika siter där man kan ladda ner skype, men var hittar man den som är bäst. och jag är tacksam för överig eventuell information och tar gärna andra tips och bra saker man bör tänka på eller bör veta om, om som man kanske inte tänker på.

  Anledningen är att jag ställer så ingående frågor är att jag vill vara säker och med vetskapen att det finns ju inget som är HELT gratis, allt har ju av naturliga skäl någon form av vinstintresse, även om just skype då har vissa funktionsval som är gratis, och andra kostar,,,men som sagt tacksam för svar 🙂

  MVH
  Anna

 25. Hobbyman skriver:

  Hej Anna,
  Skype är gratis om man ringer från dator till dator oavsett vilket land man befinner sig i.
  Att betala för Skype innebär att man antingen får tillgång till ett fast nummer (som andra kan ringa dig till via en vanlig telefon) eller att man från sin dator kan ringa till det fasta telenätet (mobilt, vanligt och utomlands). Priserna varierar men all information hittar du på http://www.skype.com/intl/sv/prices/

  När ”indien” frågar dig om du har Skype så vill de kunna ringa till din dator, dvs. gratis. Ett gratissamtal rings inte till ett nummer, utan istället till ett användarnamn.
  När du registrerar dig för ett gratiskonto hos Skype så får du möjlighet att ange ett ”Användarnamn”. Dtta blir det som man använder om man vill kunna ringa till din dator (om du inte har skaffat ett fast skype nummer dvs.).

  När du ska ringa en person som har Skype så får du valmöjligheten att kunna ringa antingen till deras fasta nummer (endast tillgängligt om du har valt att betala för Skype & dessa samtal kostar pengar på samma sätt som om du ringer en vanlig fast telefon) eller till ett användarnamn, vilket då blir helt gratis.

  Man behöver inte ha två olika Skype-program för att kunna köra Gratis och/eller betalversionen. Skype känner av om du har ett betalat konto eller ej.

  Hoppas det gav dig lite klarthet.
  Skype laddar du enklast ner från http://www.skype.se

 26. Anna skriver:

  TACK! :),, Hobbyman, för utförligt och bra svar, nu ska jag testa,,, dock en fråga till behöver jag köpa till ett headset med mic, eller tror du att skype funkar med den inbyggda cam och ljud, inspelnings funktion som finns i datan,, ja har en laptop acer aspire 5552/// Tack Anna

 27. Hobbyman skriver:

  Tack själv Anna! 🙂

  Dagens laptops fungerar förvånansvärt bra med den inbyggda micken och kameran.
  Jag tycker inte du ska springa och köpa ett headset med mic det första du gör. Testa först med datorns inbyggda. Blir du inte nöjd så kan du köpa dig ett billigt headset. 🙂

 28. Lasse skriver:

  Hej! Jag har ett Skype konto med abonnemang.
  Har i flera år skickat SMS till mobil nummer som fungerat bra.
  På senare tid har SMS ej kommit fram till mobil nummer men pengar
  debiteras mitt konto. Har försökt leta efter en lösning men hitintills tröstlöst.
  Notera att under menyn ”Samtal/skicka” är ”SMS” gråtonad.
  Hoppas någon kan hjälpa mig med detta problem.

  Vänligen,
  Lasse

 29. Johnny skriver:

  Hej Hobbyman! jag har inte så mkt frågor för de mästa tycks stå här. Men jag förstår att om de kostar något inom skype så måste man ha köpt skype crediter som man ser under sitt profilnamn. Jag har pratat med vissa som har skype på sina iphones men jag har inte tagit betalda skype som skype in eller skype out. så då lär de inte kosta mig något genom att de har skype på sin iphone android mobil. För antar att om jag skall kunna ringa till några som kommer att kosta pengar så måste jag väl då ha lagt in skype credit. För annars lär jag nekas att kunna ringa. Jag ringer själv på skype via datorn till andra som har data skype eller skype via iphone. Förklara lite om att ringa från data skype gratis till iphones skype. För jag e bara osäker om de kostar mig något så de inte kommer en stor räkning.

 30. Hobbyman skriver:

  Hej Johnny!

  Du har helt rätt. Skype kostar inget så länge man inte väljer att köpa krediter att ringa för alt. ett sk. skype-in nummer som gör att det går att ringa dig från en vanlig telefon. Skype-in betalar man bara en gång per år, så där dras det inte någon taxa för varje mottaget samtal. Skype-out däremot är det som används med krediter på sitt skype-konto. Dessa krediter dras vid varje samtal ut till det fasta telenätet.

  Om du väljer att installera Skype på din iPhone, så är det bara din bredbandsuppkoppling från teleoperatören som kommer att kosta. Dvs. Har du ett fast mobilt bredband som du kan surfa hur länge du vill på, så ringer du även gratis med Skype (så länge du ringer till personer som har Skype).

  Hoppas det gav dig svaret på frågan.
  /Hobbyman

 31. Johnny skriver:

  Tackar det gav svaret på frågan:) Blir lite nojig när det i mitt fall med skype är nytt och när de står ring gratis från data till data med skype men då blev det med data till mobil ett frågetecken för mig. Men försökte använda mitt logiska tänkande med det ang skype krediter. Men den här sidan hjälpte mig mkt och dina svar på de överstående kommentarerna och på min fråga speciellt, Så jag tackar mkt för hjälpen

 32. Anna skriver:

  Hej igen,,fr Anna som skrivit tidigare, Jag laddade ner skype på min lap, dock fyllde jag inte i ngt telefonnummer vid installeringen/registeringen, ja dvs när man skulle välja namn etc, men det har jag fått infomerat mig om att det inte behövdes, då jag ändå tänkt anv skype via data till data,, men sen vet jag ju att skype programmet laddar ner massa andra små program när man väljer intsallationen, som man inte behöver egentligen, vad är det man inte ska välja eller klicka nej på för att slippa få med skypes sk ”utöver program” ? och sen nu till mitt problem som faktiskt uppstod, och som var en av anledningarna till att jag tvekade över att intsallera skype överhuvudtaget, då ja för många årsedan en gång installerade skype på en stationär data,, och det slutade med att datan blev mkt långsam, och camen orkade inte fungera mer än ngra min,, sen slocknade hela datan, och man fick starta om datan,, och startade man skypen igen så var det samma visa och tillslut så brakade hela datorn ihop,, inte bra!,, och nu då igen här så när jag installerade skype ngra dar efter att jag frågad om saken här, så hann jag bara installera skypen på min lap, och så genast blev datorn jätte seg för att sen¨låsa sig heöt så jag inte kunde komma längre n att den stod och buffra på windows bildskärm och när det står wondows startar, men jag kom aldrig vidare och in på själva startsidan liksom, och sen ng dag senare så krasha datan,, och jag fick massa strul givetvis och efter mkt om och men så fick jag göra en omsinstallation på hela datorn,, även om det kan tyckas låtafel och kanske låter långsökt, men för mig iaf och pga av tidigare problem med skype, och med samma sk problematik konsekvens så kan jag ju inte känna att jag kan garantera och mao bortse från att det onekligen och bevisligen är ngt med skype programmet som resulterar detta problem?,, Är detta problem något som du känner till sen tidigare? och om så, vet du vad man kan göra för att få skype att fungera och med det undvika att datorn påverkas så negativt och tom crashar?,, för efter vad som jag nu, och återigen, upplevt och erfarit, så vem installerar skype om man fått mina erfarenheter liksom,,,, är tacksam för svar // mvh Anna

 33. Hej! Jag ska ringa en hel del via skype till USA, några timmar per dag och undrar vilket mobilt bredband som krävs, vilken hastighet? Andra tips? Går det att använda en iphone (funderar på att köpa en) eller är det bättre att sats på mobilt bredband till min stationära dator?

  Tacksam för svar!
  Ljus och glädje Fredrik

 34. sara skriver:

  Hur gammal måste jag vara för att gå med i skype!!!!!!!! 🙂

 35. Hobbyman skriver:

  Hej Sara,
  För att skapa ett konto hos Skype måste du vara minst 18 år, eller be en myndig person skapa ett åt dig.
  Läs mer om Skypes avtal här: http://www.skype.com/intl/sv/legal/terms/tou/

 36. K. Exner skriver:

  Hej Hobbyman!
  En annorlunda fråga.
  Har nyligen installerat Skype. Ringer endast dator till dator.
  Jag har begränsad mängd data som jag får ladda ner per kalendermånad.

  Hur mycket data laddar Skype ner och debiteras dessa data när jag pratar dator till dator? Dvs belastar det min begränsade data mängd per månad?

  Tar videobilden extra mycket data? Skulle det belasta mitt ”tak” så kan jag sluta använda videon och bara snacka.
  Jag har inte kunnat få svar på detta på nätet så jag hoppas du kan svara.
  Hälsningar,
  K. Exner

 37. Hobbyman skriver:

  Hej Exner,
  Kort svar på din fråga är att JA. Skype använder bandbredd från din totala månadsförbrukning. Vanliga samtal utan video kräver inte lika mycket. Om du vill ta reda på hur mycket som används kan du faktiskt slå på en datamonitor som Skype har inbyggt i programmet. Det finns en beskrivning på hur du gör (engelska) på denna sida.

  Du kommer inte undan med att endast slå av videosamtal, det kommer fortfarande att krävas att information skickas fram och tillbaka och att det knaprar på ditt månadstak för förbrukning av megabytes.

  Jag vet inte vilken internetleverantör du använder men de flesta som erbjuder en surfpott har också en programvara som kan visa hur mycket man surfar för varje månad. Kolla med din leverantör, de kanske har ett litet smidigt program som du kan ha igång samtidigt som du kör Skype eller surfar så får du ett hum om hur mycket som krävs.

  Hoppas det gav dig svaret du undrar över.

 38. jocelyn skriver:

  hej jag vet inte du jag ska logga ut från skype i min brors mac dator (apple)
  det finns ingen alls knapp där det står logga ut skulle jätte gärna behöva hjälp med det

 39. AnnaK skriver:

  Hej. Har ett Skype konto jag kan logga in på. När jag klickar på ringa samtal visas meddelande att sidan Skype:? Call inte kan hittas eller bytt plats. Har heller inte hittat någon ikon för att lägga till kontakter efter inloggning. Hur ska jag göra för att ringa från min galaxy s3? Tack på förhand, Anna Kn

 40. Åsa skriver:

  Hej om jag har laddat ner skype på min iPad och min iPhone ( dom är synkade med varann ) kan jag då ringa till ipaden från min iPhone , har samma inlogg på iPad och iPhone . Med vänlig hälsning, åsa

 41. Anders Öhman skriver:

  Hej blev uppringd av en ”Jennifer” som jag aldrig samtalat med.kan jag spåra vem det är/var.vill inte ha kontakt med personer jag ej godkänt.

 42. Hej,jag har just köpt en ny dator,men kan inte logga in på Skype me mitt gamla användarnamn och lösen ord,hur gör jag nu?jag hade pengar och kontakter
  kvar på min gamla pc,de känns frusterande.
  måste jag skapa ett nytt konto

 43. Annelie skriver:

  Hur gör jag när någon vill ” bli min vän” på skyp? Jag har ipad.

 44. Diana skriver:

  Hur gammal måste man vara för att registrera sig på Skype?
  för jag är 11 men det funkade inte registrera sig på 11 år sen försökte jag flera gånger sen försökte jag på 1995 men det funkade inte!

 45. Denise skriver:

  Hej jag behöver hjälp och jag klara inte själv. Jag råkade blocka och ta bort en konkat vän nu hittar jag inta konkat vännen och jag vill bli den vän igen snäll a hjälp mig jag är så ångest full

 46. Macster skriver:

  headset m mikrofon behövs bara om man ska ringa. Att chatta med sina vänner på skype fungerar oavsett.

 47. Linda skriver:

  Om jag köper ett Skype nummer. kan en släkting som bor utomlands ringa till min dator el mobil från sin fasta telefon och vad kostar det henne?

 48. Hobbyman skriver:

  Hej Linda, Ja du kan köpa ett skypenummer med svenskt riktnummer. Släktingen som ringer ditt nummer betala Skypes samtalskostnad motsvarande lokalsamtal. Du kan läsa mer på Skypes sida: https://support.skype.com/en/faq/FA247/how-much-will-it-cost-my-friends-to-call-my-skype-number

  Mvh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *