Go to Top

Undvik att lägga vantarna på halogenlampor…

En halogenlampa ska man inte ta påBehöver du byta en trasig halogenlampa i hemmet eller kanske på bilen? Se då till så att du inte kommer åt glaset på lampan. Fett från fingrarna fastnar på lampan och bränner sedan fast när lampan tänds. Kort och gått förlorar lampan sin effekt och du måste byta den på nytt.

Ett enkelt sätt att undvika fett på lampan är att använda ett par tunna handskar när man gör sitt lampbyte. Handskar är för övrigt något som är väldigt underskattat. Man kan faktiskt använda dem till annat än att värma händerna (putsa silver, tvätta fönster, limma saker, måla osv).

Köp ett 100-pack vinlyhandskar (kirurghandske)för 50 spänn hos Clas Ohlson (http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=21972203) och använd dem så fort du vill slippa smuts på händerna. Eftersom handskarna är så pass tunna ger de en bra fingertoppskänsla. Dessa handskar är ypperliga för just halogenlampsbyte 🙂

,

2 Responses to "Undvik att lägga vantarna på halogenlampor…"

 • Jambalaja
  2008-02-23 - 21:59

  Mjao, det där är en skröna. Anledningen till att man inte ska ta på öampan är att avtrycket förångas när lampan tänds,ångan kondenseras på reflektorn vars förmåga att reflektera ljuset avtar.

 • Arvid
  2008-04-05 - 00:20

  Instämmer med Jambalaja.
  Ha lite hushållspapper runt lampan när du monterar den, det är nästan gratis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *