Smart och tillgängligt anteckningsblock från Google.

Google notebookNär man är ute i internetdjungeln händer det lätt att man råkar snubbla på sidor, adresser och telefonnummer mm som man för stunden vill spara undan, för att sedan enkelt kunna kolla upp. Google notebook är ett smidigt litet verktyg och tillägg till din browser, som blir din perfekta hjälpreda och ditt online anteckningsblock…

Varför krångla med papper och penna när man kan skriva in det på datorn? Varför maila det man har skrivit ner, till sin mailadress för att sedan komma åt det vart än man är med internetuppkoppling?

Google är som vanligt i framkant med smarta onlinelösningar. System som gör det möjligt för dig som slutanvändare att komma åt din information med endast ett inlogg på deras sida. Förutom alla fantastiska produkter som t.ex. Google Earth, Calendar, Docs & Spreadsheets och Blogger lanserar de nu en ny tjänst som  heter Notebook. Notebook är liksom de flesta andra lösningar från Google, en onlinetjäns som du kommer åt vart än du befinner dig (med uppkoppling mot internet). Det enda du behöver är ett Gmail konto, något som du skaffar helt gratis och som sedan ger dig tillgång till alla andra onlinetjänster de tillhandahåller.

Notebook kan användas som ett sk. urklippsminne. När du ser en intressant länk, ett telefonnummer du vill spara osv, kopierar du det direkt till din notebook. Ditt urklipp lagras sen online på Googles server och du kan när som helst hämta upp det igen för att klistra in eller läsa det i en annan browser (eller annat program). Förutom att tjänsten finns som onlineversion (websida på nätet) kan du även installera ett litet insticksprogram till din dator som gör det enklare att komma åt dina sparade textsnuttar. Programmet fungerar i både Internet Explorer och Firefox.

Så här gör du för att komma igång:

1. Besök följande sida: http://www.google.com/notebook

Logga in eller skapa ett nytt konto

Logga in eller skapa ett nytt konto

2. När du har registrerat dig /loggat in, får du möjlighet att ladda ner insticksprogrammet till din webbläsare:

Ladda ner insticksprogrammet

Ladda ner insticksprogrammet

3. När programmet är nerladdat till din dator, väljer du att köra/installera det direkt (Kör/Run).

Välj Kör/Run

Välj Kör/Run

Starta installationen

Starta installationen

4. Programmet är installerat!

Programmet är installerat

Programmet är installerat

5. En introduktionssida visas med en pil som indikerar på att ett nytt tillägg finns att använda i statuspanelen (en ikon som motsvarar ett anteckningsblock).

Introduktionssida visas

Introduktionssida visas

6. Klicka på anteckningsblocket och logga in med ditt Ggmail konto.

Starta notebook och logga in

Starta notebook och logga in

7. Klistra eller skriv in det du vill lagra i din notebook, avsluta med enter.

Skriv eller klistra in det du vill lagra

Skriv eller klistra in det du vill lagra

Klart!
Du kan när som helst stänga ner din webbläsare och nästa gång du öppnar upp den hittar du dina lagrade anteckningar genom att logga in på nytt. Befinner du dig på resande fot men behöver komma åt dina uppgifter loggar du in via webgränssnittet.
http://www.google.com/notebook

Mvh, Hobbyman

Hobbyman

Grundare av hobbyman.se

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *