Go to Top

SeniorNet.se – En guldgruva för den äldre generationens IT-intresserade.

SeniorNet.se - En guldgruva för den äldre generationens IT-intresserade.Utvecklingen på IT-marknaden går med rask takt framåt… Dagens ungdomar växer upp i en datormiljö både hemma och i skolan. De är väl förberedda inför vårt IT-samhälle och till och med de minsta vet hur man bränner en musikskiva själv. Men hur gör man om man kommit lite på efterkälken, växt upp med papper och penna vid skolbänken? Hobbyman tipsar här om Sveriges äldsta och största IT-förening för äldre….

Är du +55 och intresserad av IT? Ja, då kommer här en artikel som passar dig.

SeniorNet Sweden är en ideell IT-förening för äldre med c:a 7.000 medlemmar och ett drygt 40-tal klubbar runt om i Sverige. Klubbarna har egna styrelser och är juridiska personer. Antalet medlemmar varierar från något tiotal till ca 600, medelantalet är drygt 100 medlemmar.

Seniorer träffas i lokala klubbarFöreningens syfte går ut på att seniorer lär seniorer om datorer, Internet och dessutom umgås. Man träffas i lokala klubbar, bibliotek eller andra lokaler. Här arrangeras olika evenemang, det ges kurser och på sina Internetcaféer inbjuder de Dig till en social samvaro.

Knutpunkten för SeniorNET är hemsidan; www.seniornet.se, som fungerar som ett [[community]] eller samlingsplats.

Här samlas mängder med nyttig IT-relaterad information. Förutom länkar till praktiska sidor (liknande hobbyman.se) finner man även andra godsaker som, forum, chat, ekonomiska hjälpredor, utbildningar, kåserier, samhällsguider och massvis med andra nyttiga tips och länkar.

Det mesta av informationen som finns hos seniornet.se är noga utvald för att passa rätt målgrupp, +55. Gränssnittet på sidan är också enkelt uppbyggd för att inte röra till navigeringen och gör det enkelt för användaren att hitta vad han/hon söker. Vill man, så finns även möjligheten att ändra storleken på texten för ökad läsbarhet

Ett medlemskap kostar 54 öre per dag (200kr per år) och för denna lilla summa får du som medlem tillgång till hela SeniorNet’s hemsida och alla dess tjänster.

Kort och gott kan vi konstatera att SeniorNet är en guldgruva för seniorer som brinner för IT och som vill lära sig mer om ämnet.

Vill du läsa mer om SeniorNet? Klicka här:
SeniorNET logotyp

Hoppas du har haft stor nytta av denna artikel. Betygsätt den gärna och har du lust så är en kommentar även välkommen. Skriv den nedan.

//Hobbyman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *