Så skapar du EN avatar till flera webbplatser…

En avatar är en bild eller symbol som man oftast brukar se i diskussionsforum. De används för att personifiera en användare med en tillhörande bild. Alla som kommenterar artiklar här hos hobbyman har möjlighet att visa sin egen avatar bredvid sin kommentar.

Det är enkelt att skaffa en avatar.

Några smarta killar kom på att de skulle göra en webbtjänst som låter andra människor dela ut sin avatarbild till andra webbsidor. www.gravatar.com (globally recognized avatar) är namnet på webbplatsen som tillhandahåller denna tjänst. Här registrerar man ett gratiskonto med valfri mailadress. Kort därefter väljer man vilken bild man vill använda för sin avatar. Man kan antingen välja att ladda upp en befintlig bild som man har på sin dator, eller så skriver man in en URL (webbadress) till en bild som finns på internet.

Din mailadress är nu associerad med en avatarbild. Alla webbplatser som har stöd för gravatar.com’s tjänst kommer nu att visa just din avatar så fort du skriver en blogkommentar eller ett foruminlägg. Kom dock ihåg att du måste använda samma mailadress (som den du registrerade hos gravatar.com) i dessa forum/bloggar när du kommenterar. Det är enda sättet för gravatar.com att känna igen dig och på så vis plocka fram rätt bild.

Kolla bara på hobbymans avatar här nere i kommentarfältet. 🙂

Vad väntar du på? Skapa en avatar du också…

Hobbyman

Grundare av hobbyman.se

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Hobbyman skriver:

    Spana in min snygga avatar till vänster! Du kan också skaffa en liknande avatar. Följ bara anvisningarna hos http://www.gravatar.com.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *