Go to Top

Laptopstöd håller värmen borta från benen.
Äntligen har Ikea tagit fram det ultimata laptopstödet för oss soffliggare som tidigare tvingats ha en kudde mellan datorn och benen, pga den värme som alstras. Med denna smarta ”kudde” med hårdplast som skiva ligger datorn perfekt i knät. Själva plattan sitter fast på ett kuddtyg som innehåller puffkulor (?) av något slag.

Det fina med denna kuddlösning är att det går att forma kudden efter underlaget så att skivan inte glider omkring. På sidan finner man en liten tygficka med kardborreband förslutning. Ungefär som en sacco-säck. Knäplattan finns i skrivandets stund i två olika färgkombinationer: Svart/grå eller vit/beige. Priset för denna kanonlösning ligger på 149:-

Direktlänk till Ikeas ”Bräda”: IKEA | Datorlösningar | Lösningar för bärbar dator | BRÄDA | Laptopstöd

,

3 Responses to "Laptopstöd håller värmen borta från benen."

 • Emil
  2009-05-03 - 23:25

  Jag har testat den där och den var inte bra alls. Visst var det bekvämare för benen men datorn blev precis lika varm som om den legat på ett täcke eller något liknande. Plastskivan hjälper inte ett dugg.

 • Hobbyman
  2009-05-03 - 23:31

  Hej Emil,
  Poängen med denna platta är att leda bort värmen snarare än att kyla själva datorn. Du slipper bränna dina ben helt enkelt. Om du är ute efter en produkt som samtidigt kyler din dator så är det en produkt liknande denna som du söker: http://www.conrad.se/swe/tp.php?recordID=998873

  Mvh, Hobbyman

 • Maria
  2010-02-23 - 13:18

  Men framförallt ökar brickan livslängden på batteriet!!! (EMil: Luftspalten till den hårda ytan gör ju att fläkten fungerar.)
  Stackars dator (batteri) som varit så het så du bränner dig på benen! =) Fläkten funkar ju inget vidare nere i allt ludd i täcket heller, och tänk på att damm du drar in i datorn, tur att du fått tag på en bra bricka! =)
  Jag har en superbra vanlig bricka som jag köpt på ikea tror jag fär väldigt länge sedan, den funkar finfint, datorn blir aldrig het bara lagomt varm.

  Kul sida du har förresten, många bra tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *