Ladda ner en Photoshopmall för DVD omslag och skriv ut.

Ladda ner en Photoshopmall för DVD fodral och skriv ut.Så du har nyligen bränt en CD- eller DVD-skiva och nu är det dags att skapa omslaget?
Det finns två sätt man kan göra det på… Antingen mäter man hur stort ett befintligt fodral är, eller så laddar man ner en färdig mall i Photoshopformat, helt gratis från hobbyman…


Ska du kanske ge bort en kopia av den senaste familjefilmen eller har du bränt ner hela din mp3 samling, men saknar ett snyggt fodral? Hobbyman har gjort iordning en mall i Photoshop för dig, som du kan använda då du gör ditt DVD omslag. Mallen har färdiga mått och dessutom är den utrustad med skärmärken så att du enkelt och snyggt ska kunna skära till dina utskrivna fodralomslag.

Lite basfakta för omslaget, samt nedladdningslänk:

Exempelbild för dvdfodral
Mallen inkluderar fram- och baksida. Skärmärken är inkluderade i mallen för enkel beskärning.

Mått angivet för DVD formatet

Måtten i bilden ovan anger storleken på ett DVD-omslag, vilket är 273mm x 183 mm (inkl 14 mm för ryggsidan) Skärmärken finns inkluderade i mallen.

Ladda ner Photoshopmall för DVD-fodral
(368kb, zipfil som innehåller en .PSD)

Om du dessutom ska klistra fast en cd/dvd etikett på din skiva… ja då kan du använda det här förnämliga lilla programmet:
Coverxp
– Ett specialgjort program för dig som vill printa omslag och cd labels/etiketter. I programmet finner du otroligt många olika typer av mallar som passar de flesta pappersfabrikat.

Du hittar programmet på den här hemsidan: http://www.coverxp.com
Programmet finns i två versioner. En ”Pro” (betalningsvariant) och en ”Free” (reklam visas i programmet och det har lite färre funktioner än vad Pro-versionen har) .

Lycka till!
mvh, Hobbyman

Hobbyman

Grundare av hobbyman.se

Du gillar kanske också...