Go to Top

Kommando gör Anteckningar till loggbok.

Kommando gör Anteckningar till loggbok.Underskatta inte programmet Anteckningar (Notepad, om du har en engelsk version av windows). Här kommer ett litet tips som inte många vet att man kan använda det enkla programmet Anteckningar till i Windows.

Anteckningar kanske inte är det mest använda programmet i Windows. Ska man skriva text och behöver en ordbehandlare så brukar Microsoft Word vara det första alternativet. För enklare ordbehandling kan man använda ett litet program som följer med Windows och som heter Wordpad. Men vill man bara skriva en liten kom-i-håg lista eller kanske föra en loggbok av något slag, ja då duger Anteckningar alldeles utmärkt.

I Programmet Anteckningar finns det ett litet kommando som inte många känner till. Detta kommando skriver man in på första raden i sitt dokument och vips har man fått sig en loggbok som automatiskt stämplar den sista raden med en tidsstämpel.

1. Börja med att skapa ett nytt textdokument (högerklicka på skrivbordet och välj ”Nytt”)

Skapa nytt dokument på skrivbordet

2. Öppna och skriv in följande kommando i på den första raden i ditt nya dokument: .LOG
Spara nu ditt dokument och stäng det sedan.

Skriv in .LOG på första raden

3. Varje gång du hädanefter öppnar din textfil så får den automatiskt en tidsstämpel på den sista raden.

Sista raden får en tidsstämpel

Användbart eller ej? Avgör själv, men nu har du iallafall lärt dig något som de flesta inte visste om att man kunde göra i Anteckningar 🙂

//Hobbyman

, , , ,

2 Responses to "Kommando gör Anteckningar till loggbok."

  • Karin
    2008-02-20 - 20:19

    Det var något jag inte visste, tack för tipset!

  • Fredrik
    2008-11-25 - 12:54

    Tänka sig, jag hittade den funktionen idag, och jag trodde att jag kunde det enkla programmet Anteckningar, men tji fick jag, allt detta för att jag för första gången gick in i hjälpavsnittet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *