Hur skickar man stora mail? Jag har problem…

Skicka stora mailIbland när man försöker skicka stora filer via e-post, får man ett felmeddelande som säger att filen är för stor. Så hur gör man då om man vill skicka filer som är större än vad ens mailbox tillåter? Jo man använder ftp, msn, skype eller en onlinetjänst…

Visst går det att skicka större filer via msn, icq, skype eller liknande program. Allt för ofta bryts dock filsändningen och du har väntat förgäves. Men nu kan du faktiskt andas ut, för hobbyman har en smidigare lösning på problemet.

Skicka dina stora filer via en onlineserver.

Det finns en mängd sidor på nätet som tillhandahåller gratistjänster för att skicka filer. De fungerar ungefär som en filserver men lagrar filerna temporärt åt dig och dina mottagare.

Så här går du tillväga för att skicka filer som är större än vad ditt mailkonto tillåter…

1. Besök en av följande utvalda hemsidor:

www.bigmailfile.comwww.yousendit.com

mailbigfile.comhttp://www.mailbigfile.com
låter dig skicka filer upp till 512 MB storlek. Vill du skicka större filer kan du betala en liten slant ($19 per år) och få ett eget konto som låter dig skicka filer upp till 2GB och till flera mottagare samtidigt.

yousendit.com http://www.yousendit.com
fungerar på samma sätt men har en begränsning på 100MB per fil du skickar. Även här kan du betala extra för att kunna skicka större filer ($4.99/mån) och komma åt fler funktioner.

skickafilen.sehttp://www.skickafilen.se
Svensk sajt som låter dig skicka filer upp till 2GB. Du har även möjligheten att låta din mottagare använda en 4-siffrig pinkod för att hämta sina filer.

2. Du talar om vilken mailadress du vill skicka filen till och fyller även i din egen mailadress som avsändare (om detta krävs).

3. Laddar upp filen till servern (banken) och när filen har laddats klart går ett mail iväg till din mottagare. Denne i sin tur öppnar sitt mail och i detta finner han/hon en direktlänk (unik adress) till sin fil, som nu finns tillgänglig för nerladdning.

Filerna du skickar till dina mottagare, lagras bara temporärt på den server du använder.

Givetvis bör man vara försiktig med att skicka viktiga filer som ingen annan bör se. Det finns dock möjlighet att köpa sig säkerhet, hos vissa av dessa tjänster. Med säkerhet menas att man skickar sina filer över en säker anslutning. På samma sätt som när man utför sina ärenden på sin internetbank el. liknande.

Skärmdumpar från de tre tjänsterna:

Skärmdump för mailbigfile.com

Skärmdump för yousendit.com

Länkar till andra sidor som tillhandahåller liknande tjänster:
http://www.dropsend.com/
http://www.filecentral.se
http://www.megaupload.com/se/
http://www.dropload.com/
http://www.sendyourfiles.com
http://www.sendthisfile.com/
http://www.whalemail.com/
http://sendspace.com/

Mvh, Hobbyman

Hobbyman

Grundare av hobbyman.se

Du gillar kanske också...

9 svar

 1. Flia skriver:

  Yousendit tillåter faktiskt 2 Gb numera.

 2. Hobbyman skriver:

  Hej Flia,
  Ja det stämmer, men för att kunna skicka filer som är upp till 2GB stora, måste man registrera sig och dessutom kostar det $4.99/mån. Läs mer om de olika typerna av användakonton här: http://www.yousendit.com/st

 3. King Krimsos skriver:

  http://www.filecentral.se låter dig skicka upp till 2gb helt gratis. Och dessutom deras server ligger i Sverige vilket gör att uppladdning går mycket fortare än de andra tjänster som jag har testat

 4. Hobbyman skriver:

  Vi tar bort dina kommentarer pga att de inte tillför något. De är varken en fråga eller ett påstående som är relaterat till artikeln. Det du sysslar med kallas SPAM och eftersom din okunskap om hur man skickar meddelanden anonymtär uppenbar, kommer vi skicka en anmälan till TELIA (som du använder).

 5. janne skriver:

  ett bra alternativ är också diino-disken
  http://www.diino.se/
  Gratisutrymme på 2 GB som du också kan ladda upp en jättefil till.
  Sedan så mejlar du bara till mottagaren av filen var han kan ladda hem den.
  Enda begränsningen i gratis-tjänsten är att högst två stycken kan använda och ladda hem PÅ SAMMA GÅNG.
  janne

 6. Sen finns ju alltid lyle.se. Där kan man skicka en fil på max 100 megabyte, utan att registrera sig. Jag brukar inte skicka mycket större filer så jag tycker den funkar bra den med. Har testat dropsend, men det verkar krångligt. filcentral funkar också bra om man vill skicka lite större filer.

 7. Paul.hodacs@hotmail.com skriver:

  Jag skulle vilja tipsa om http://www.skickafilen.se Busenkelt och ganska snabbt!

  Paul

 8. Gratis, finns inloggning för att spara filerna och ta bort dem automatiskt när personen eller personerna laddat ner filen.

 9. Stefan Norlin skriver:

  För info så stödjer FileCentral nu (jan 2011) även uppladdning av filer som är större än 2 GB. Det kräver dock att man laddar ned vår applikation ”FileCentral Desktop” (finns för Mac och Windows) och använder den för uppladdningen. Detta för att det är en teknisk begränsning vid 2 GB vid uppladdning i webbläsare. Dessutom kräver det ett betalkonto ”Premium Inbox”…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *