Go to Top

Hur du fixar Photoshops urklippsminne

Photoshop urklippsminneFör många Photoshopanvändare finns det en otrevlig bugg i programmet som gör att det inte tillåter import från urklippsminnet. Ibland kan man arbeta i Photoshop i flera timmar utan problem, ja ibland även flera dagar. Men plötsligt sitter man där irriterad över att ens kopierade material inte går att klistra in och där enda lösningen är att starta om Photoshop för att lösa problemet. Läs mer om hur du löser problemet…

”-Det går inte att klistra in i photoshop?”
”-Varför kan jag inte kopiera in saker i Photoshop?”
”-Photoshop vägrar klistra in det jag kopierar från andra program?”

Bara lugn, det finns det en lösning på detta. I Photoshop CS3 verkar buggen vara 10 gånger värre om man kör det på en dator som har Vista installerat.

Lösning är att modifiera registret i systemet och det gör man enklast genom att köra en .reg fil, som lyckligtvis finns med på installations-CDn för Photoshop:

Stoppa i din Photoshopinstallations-CD och gå till \Photoshop CS3\Goodies\Optional Plug-Ins\Photoshop Only\Optional Extensions. Har du en annan version ändrar du sökvägen så att den stämmer för din version. Leta upp filen ”AlwaysImportClipbd_ON.reg” och dubbelklicka på den för att göra de ändringar som krävs i registret. Om du har Photoshop igång samtidigt, måste du starta om programmet innan ändringarna slår igenom.

Om du inte lyckas hitta filen så behöver du inte hetsa upp dig, det går att göra registerändringen manuellt. Filen som följer med på CDn är bara ett enklare sätt att göra det på eftersom man inte behöver göra mer än att dubbelklicka på den.

Så här gör du om du inte hittar filen:

Öppna notepad/anteckningar och skriv in följande:

Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Adobe\Photoshop\10.0] ”AlwaysImportClipboard”=dword:00000001

Version ”10.0” är Photoshop CS3. Om du använder CS2 använder du istället ”9.0” I slutet av strängen ovan; CS använder ”8.0” och Photoshop 7 använder ”7.0”.

Spara filen som AlwaysImportClipbd_ON.reg och dubbeklicka sedan på det. Tada! Du är klar med bugfixen.

Photoshop har ett internt minne för urklipp så när du skiftar mellan olika program, frågar det windows urklippsminne om det har något att erbjuda. Ibland glömmer Photoshop att fråga detta och behöver därför startast om. Med den här bugfixen missar aldrig Photoshop att ställa just denna fråga till windows urklippsminne.

Den här åtgärden för att fixa minneshanteringen ska fungera för alla versioner av Photoshop från version 7 till CS3.

, , , , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *