Go to Top

Har du tröttnat på din kylskåpspoesi?

Kylskåpsmagneter gör nyttaFör ett tag sedan var det väldigt populärt att fästa magneter på kylskåpet, sk. kylskåpspoesi. Har du tröttnat på dina kylskåpsmagneter så kan du faktiskt göra om dem till något du verkligen har nytta av…

Kylskåpsmagneter

Kylskåpspoesi är roligt till en början, men blir lätt trist efter ett tag. De första veckorna du får besök av dina nära och kära så tycker förmodligen även de att det är lite småroligt att pussla ihop roliga rader. Men med tiden så börjar även de tröttna och det slutar med att du låter din gamla poesi finnas kvar på kylskåpet eller frysen.

Varför inte göra om dessa magneter till något som du verkligen kan ha nytta av. Tänk dig att du tar sista droppen mjölk ut tetran eller brer den sista smörgåsen innan smöret och brödet tar slut. Visst är det lätt att man glömmer bort att detta är något man ska ta med i sin inköpslista, nästa gång man handlar. Tänk så smidigt att bara kunna flytta några magneter på kylskåpsdörren, som en påminnare om vad du ska köpa vid nästa butiksbesök.

Så här gör du om dina kylskåpsmagneter…
1. Börja med att skriva en lista på alla matvaror som du brukar handla. Behöver du tips på olika råvaror att fylla på med i listan, kan du kolla här: www.inkopslistan.com (en finurlig tjänst som låter dig skapa en utskrivbar inköpslista online)

2. Skriv in (i valfri ordbehandlare, word etc) dina råvaror med rejäla mellanrum och radavstånd så att du enkelt kan klippa ut dem när du väl har skrivit ut dem.

3. När du nu har skrivit ut dina ingredienser och matvaror på papper är det dags att klippa ut dem så att de passar dina befintliga magneter. Använd ögonmått, eller linjal om du vill göra det ordentligt.

Klistra fast dina lappar på magneterna med ett lämpligt klister (limstift duger) och du är klar.

Kylskåpsmagneter som inköpslista

Kommentarer och tips lämnas vänligen i forumet:
http://forum.hobbyman.se

,