Har du en illaluktande dammsugare? Lös problemet…

Dammsugare som luktar illaDammsugare som luktar illa är aldrig roligt. Det blir rent på golvet men luktar istället illa. Ett dilemma som kan uppstå om man inte byter filter och dammsugarpåse frekvent. Har din dammsugare några år på nacken är det mycket möjligt att det inte hjälper med nytt filter ens…

Om du är nöjd med din dammsugare, förutom att den blåser ut illaluktande luft, så kan du faktiskt med enkla medel få den att lukta relativt gott. Antingen köper du färdiga doftpastiller (finns i de flesta butiker) som man stoppar i dammsugarpåsen, eller så springer du till macken och inhandlar en [[Wunderbaum]]. Ja du hörde rätt, ett sånt där doftträd som brukar hänga i backspegeln i raggarbilar, eller de som kör epa-traktor.

Bild på en wunderbaumSå här ser en Wunderbaum ut.

Så här går du tillväga…

Öppna din dammsugare och ta bort det eventuella filterskydded (varierar beroende på dammsugarmodell). Under skyddet ligger ditt filter. Det här filtret är det som tar upp partikelrester från luften som sugs in. Luften som sugs in måste ju även komma ut någonstans…

Öppna din dammsugare

Klipp nu till en bit (inte för stor för då stryper du luftströmmen ut från maskinen) av din Wunderbaum och placera den antingen under eller ovan ditt filter. På bilden nedan har vi lagt en bit under filtret (filtret syns inte på bilden då det är borttaget).

Placera wunderbaumen på eller under filtret

Sätt tillbaka det ev. filterlocket och sedan försluter du din dammsugare med locket igen.
Tada, så har du fått en trevligare doft när du dammsuger.

Hobbyman

Grundare av hobbyman.se

Du gillar kanske också...

6 svar

 1. rudolfnu skriver:

  He he, kul grej 😉
  Jag hade plockat isär maskinen och rengjort den inifrån istället,

 2. Adam skriver:

  Annars funkar det väldigt bra att suga upp lite väldoftande te med dammsugaren. Luktar smaskens!

 3. anna skriver:

  Att dammusga upp lite vaniljsocker funkar oxå helt perfekt!

 4. Oscar skriver:

  Jag har prövat lite olika metoder, men kommit fram till att hälla lite tvättmedel på golvet och sedan suga upp det är det bästa för doften. Den goda tvättmedelsdoften håller sig tills du slänger påsen, och har du damsugit upp något som är lite fuktigt så luktar det ännu mer gött!

 5. Anastasia skriver:

  Jag har provat olika metoder. SHAKE doftgranulat för dammsugare var bäst i test. Min dammsugare sprider en diskret men extrem ren och trevlig lukt i mitt hem.

 6. Wunderbaum är ett otyg som stinker illa och gör oss doftöverkänsliga sjuka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *