Gör något av dina gamla bestick istället för att slänga dem…

Har du liksom många andra, gamla bestick liggandes i lådan. Bestick som du sällan eller aldrig använder och som du kanske funderar på att slänga? Gör det inte…

Varje gång man ska plocka upp oliver eller annat smått och gott ur konservburkar, brukar man ta fram skeden. lika ofta brukar man få med sig spad från t.ex oliv- eller fetaostburken. Har du en gammal sked liggandes hemma, som du ändå har tänkt slänga? Borra några små hål i den och böj till den vid skedformen så att den får ca 90 graders vinkel. Vips så har du skapat din egen olivsked och det kostade dig ingenting.

Har du fler tips på vad man kan använda gamla bestick till?
Posta dem i hobbymans forum och låt oss andra ta del av dina verk.
http://forum.hobbyman.se

Mvh
Hobbyman

Hobbyman

Grundare av hobbyman.se

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Hobbyman skriver:

    Hej Annika!
    När man borrar i stål/metall ska man inte använda för högt varvtal. Då och då ska du även kyla ner borren samtidigt som du borrar. Om du inte kyler den med jämna mellanrum förstörs härdningen i stålet, vilket resulterar i att borren går sönder. Kyl av borren med kallt vatten då och då så ska du se att det går bättre.
    Mvh, Hobbyman

  2. Annika skriver:

    det är inte det lättaste att borra i bestick. trots att jag har en metallborr (den var dyr, så det borde vara bra kvalitet) känns det som att den bara håller i två, tre hål, och sen är den jätteslö. gör jag nåt fel? finns det några bra tips?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *