Gör en väggklocka till barnen

De flesta barnen har någon favoritfigur de tycker om. T.ex så tycker Kalle 5 år om Batman. Vi ska nu göra en unik väggklocka till Kalle som alla hans kompisar kommer att bli avundsjuka på…

För att göra denna väggklocka behövs följande:
-En affish, plansh eller bild på Kalles idol.
-Plywoodskiva, som blir grunden till klockan
-[[Urverk]] och visare.
-[[Trälim]] (alternativt funkar det med vanligt [[hobbylim]])

Verktyg som behövs…
-[[Figursåg]]
-[[Slippapper]]
-[[Borrmaskin]]

Så här går du tillväga för att göra klockan.

1. Hitta ett motiv som du vet att ditt/dina barn gillar. I vårt exempel har vi använt en bild från en plansh med Batmans emblem som motiv.

2. Inhandla en plywoodskiva som har en tjocklek på ca 6 mm. Träslag spelar ingen roll.

3. Köp ett urverk och passande visare (). Urverk och visare finns i olika modeller och för olika tjocklekar på skivan. Besök www.clasohlson.se och sök där efter ordet "urverk", så hittar ni några billiga alternativ att välja mellan.

4. Använd trä- eller hobbylim och Klistra fast motivet på plywoodskivan. Låt nu detta torka enligt anvisningarr på limmets förpackning. 30 minuter borde räcka.

5. Borra ett hål genom den nylimmade (som nu har torkat) skivan där du vill att klockans centrum skall vara. Kolla noga vilken borr som är lämplig för just ditt urverk.

6. Nu är det dags att använda figursågen (gärna en lövsåg som har fina tänder på sågbladet) och såga ut ditt motiv där det passar bäst. I vårt fall så var valet av sågningen enkelt eftersom Batmans emblem är en oval som lätt går att följa. Såga försiktigt så att inga flisor sliter sönder det fastklistrade motivet. Slipa med fint sandpapper runt kanterna.

7. Montera fast urverket genom att föra in det i hålet, på baksidan av urtavlan. Fäst sedan urverket på framsidan med den låsring som följde med förpackningen.

8. Tryck fast timvisarna på framsida och din klocka är klar.

Tips! Skriv ut ett förstorat foto på din familj och gör en familjeklocka

Hobbyman

Grundare av hobbyman.se

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Big Bear skriver:

    Klockbyggarn har mycket att välja på också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *