Go to Top

Förbättra din fjärrkontrolls IR signal

Förbättra din fjärrkontrolls signalFrustrerad över fjärrkontrollens dåliga sändningsförmåga? Du är inte ensam. Vi gjorde en enkel modifikation som förbättrade fjärrkontrollens signalomfång…

Denna fjärrkontroll från Samsung tillhör en digitalmottagare. Tyvärr är fjärrkontrollens IR signal inte den bästa, vilket leder till ett smått irritationsmoment så fort man ska byta kanal. Att ständigt behöva rikta fjärrkontrollen exakt mot mottagaren för att få svar på sin knapptryckning ska väl ändå inte behövas? NEJ, det tyckte inte vi heller så därför gjorde vi en liten modifikation. Vi öppnade upp kontrollen och placerade en liten bit aluminiumfolie som fungerar som reflektor för IRsändaren. På detta viset lyckades vi förstärka IR signalen något och vi behöver inte längre fokusera kontrollen varje gång vi byter kanal på TVn.

Så här gjorde vi:

1. Öppna varsamt upp din fjärrkontroll med en liten mejsel. Använd gärna två stycken för att undvika att den glipa du precis öppnat ska slå igen. En kombination av mjukt våld och varsamhet krävs här för att inte plasten ska ta skada.

2. Vår fjärrkontroll är nu delad och vi kan plocka isär den.

3. Riv loss eller klipp ut en bit aluminiumfolie lagom stor för att täcka frontglaset på din fjärrkontroll.

4. Vik folien dubbel och använd fingrarna för att trycka in folien så att den ligger placerad bakom IR dioden (den lilla plastknappen som ser ut som en lampa). Viktigt… Folien ska INTE täcka dioden, då reflekteras IR signalen bakåt (in i kontrollen) istället för framåt.

5. Montera varsamt tillbaka alla delarna och tryck ihop din fjärrkontroll. Din fjärrkontroll när nu modifierad och klar.

Lycka till

//Hobbyman

,

2 Responses to "Förbättra din fjärrkontrolls IR signal"

 • Emil
  2008-03-29 - 11:56

  Smart tips! Måste testa detta på en av mina dosor.

  Mycket trevlig sida förresten. 🙂

 • Nogo
  2009-12-10 - 02:53

  Med lite modding funkar det även på IR-fjärrlås på bilar!

  Stort tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *