Att göra ren ugnen, både botten och luckan…

Kladdig ugn blir renHar det blivit dags att göra rent i ugnen? Ugnsluckan kan vara riktigt smutsig och ibland näst intill omöjlig att se igenom. Emaljbotten är helt vidbränd och kladdig. Stämmer din ugn överens med beskrivningen ovan, då ska du läsa dessa tips på hur du kan göra den skinande ren igen…

Tandkräm ugnslucka och tandborste

Tandkräm fungerar perfekt som polermedel på ugnsluckan. Börja först med att ta bort den värsta smutsen med diskmedel och trasa. För att komma åt i kanterna använder du en gammal tandborste och tandkräm. Knugga tills kanterna ser fina ut.

Botten i ugnen blir lätt vidbränd om matrester får samlas under längre perioder. För att ta bort den kladdiga hinnan gör du så här. Stryk ett lager flytande såpa på botten. Knäpp på ugnen och värm upp den till 125 grader. Övervaka såpan, så fort den börjar bubbla knäpper du av ugnen och låter den svalna. Skölj därefter med ljummet vatten tills emaljen är ren.

Det finns även speciellt ugnsskum att köpa i matbutikerna. Detta skum fungerar ungefär på samma sätt som tipset med såpan.

Hobbyman

Grundare av hobbyman.se

Du gillar kanske också...