Go to Top

Om hobbyman

Nog har vi väl alla stött på problem i eller utanför hemmet någon gång. Det kan vara allt från en så enkel sak som att borra ett hål i en betongvägg, till att byta bromsklotsar på bilen.
Hobbyman är din kommande hjälpreda när du stöter på liknande problem som dessa…

Tanken bakom hobbyman.se är att hjälpa alla individer, kunniga som okunniga. Alla är vi duktiga på något, men långt ifrån alla är duktiga på allt. Det är här som hobbyman kommer in i bilden. Genom en växande kunskapsbank innehållande instruktioner för alla möjliga vardagsproblem, leder vi dig på rätt spår.

Med hobbyman…
…sparar du in reparationskostnader och onödiga utgifter
…lär du dig hela tiden något nytt
…får du tips och trix på även de enklaste problemen

Och bäst av allt. Det är helt gratis!

Nyhetsbrev (Denna tjänst är tillfälligt ur funktion)
Du kan enkelt anmäla dig till hobbyman.se’s nyhetsbrev (Se formulär i menyn till höger). Hobbyman följer PUL och publicerar ALDRIG dina uppgifter offentligt. Dina uppgifter används endast för att uppdatera Dig om nya artiklar och händelser på www.hobbyman.se.
Att avregistrera sig från nyhetsbrevet är väldigt enkelt. I varje nyhetsbrev du får från hobbyman.se följer det med en avregistreringslänk som du enkelt klickar på för att avregistrera dig. hobbyman.se lagrar inte avregistrerade adresser. Har du en gång tagit bort dig själv från nyhetsbrevet, måste du registrera dig på nytt via formuläret om du återigen vill ha nyhetsbrevet.

Ansvar
§ 1. Du får endast använda artiklarna för eget bruk.
Mångfaldigande, kopiering, överlåtelse, försäljning, överföring eller varje annan form av utnyttjande av materialet – såväl för kommersiella som icke-kommersiella ändamål är förbjudet.Du har endast rätt att skriva ut artiklar och använda dom för eget bruk.
Om Du vill använda artiklarna för publicering i t.ex tidningar och media, kan undantag ges. För detta krävs en skriftlig förfrågan till hobbyman (mail går bra, se mailadress nedan)

§ 2. Publika tjänster
Material och texter som inte publiceras av Hobbyman.se såsom information som skrivs i någon publik area av hemsidan såsom kommentarer, forum, nyhetsgrupper eller e-post, chatt samt övriga publika media ansvarar inte Hobbyman.se för. Du som besökare ansvarar själv för det material, texter eller annat som publiceras via hemsidan och kan inte säga att Hobbyman.se är ansvarig för det du publicerar.

§ 3. Ansvarsbegränsning
Det kommer ständigt nya material och regler, det är därför väldigt svårt att hålla detta stora material uppdaterat inom alla områden. Därför är det viktigt att du som tar del av detta material, rådgör med en branschorganisation inom det aktuella området innan du börjar.

Informationen i dessa artiklar är baserad på, enligt vår mening, tillförlitliga källor. Dock kan artikelns fullständighet och korrekthet inte garanteras av Hobbyman.se. Hobbyman.se bär ej ansvar för någon eventuell skada som uppstår i samband med beslut och/ eller åtgärder baserade på information inkluderad i artiklar och bidrag i denna sektion. Vi arbetar alltid med att föröska göra våra artiklar så pedagogiska och enkla som det bara går.

Om du tror att innehållet som finns på hemsidan orsakar problem skall du genast meddela Hobbyman.se för borttagande av det felaktiga eller skadade materialet.

Allt material på denna webbplats skyddas av upphovsrättslagen. Upphovs- och förfoganderätten tillhör respektive upphovsman ©. Hobbyman är ett skyddat varumärke hos patent- och registreringsverket.

§ 4. Cookies:
Annonser från tredjepartsföretag visas på vår webbplats när du besöker den. Dessa företag kan använda information (med undantag av namn, adress, e-postadress och telefonnummer) om dina besök på denna och andra webbplatser för att kunna visa annonser om varor och tjänster som du kan tänkas vara intresserad av. Om du vill ha mer information om detta och hur du kan förhindra att denna information används av dessa företag klickar du här.

Länka till hobbyman.se
Vill du länka till hobbyman.se så går det givetvis jättebra. Ladda ner följande bild
https://www.hobbyman.se/media/hobbyman80x15.gif och länka till https://www.hobbyman.se eller kopiera in följande htmlkod:

<a href=”https://www.hobbyman.se” target=”_new”><img src=”https://www.hobbyman.se/media/hobbyman80x15.gif” border=”0″ alt=”Hobbyman.se – Tips och trix för hemmet”></a>

Tipsa hobbyman!
Tipsa oss om artiklar och tips som ni tycker vi borde delge fler kunskapssugna.
Sidan uppdateras frekvent med nya artiklar och kategorier men redan nu kanske Ni saknar en speciell kategori eller artikel?
Maila era tips till: tipsa [at] hobbyman.se

Hälsningar
Hobbyman.se
Göteborg

6 Responses to "Om hobbyman"

 • Jan-Erik Rehn
  2009-12-28 - 17:41

  Är lite osäker om Skype – Vi kommer att tillbringa ett par månader i vinter i Spanien – Vi har med oss vår bärbara dator – men i huset finns ingen Internet (eller telefon) uppkoppling) – Vi vill ju naturligtvis kunna hålla kontakt med barn och barnbarn här hemma – Vi har med oss våra mobiltelefoner – Den ena en Ericsson har Internet och kanske också e-post funktion (som måste laddas ner) – men funkar detta med Skype –
  Vi har eventuellt tänkt skaffa temporära tfn abonnement där nere för att slippa dyra telefonräkningar
  Någon som kan ge oss en ”hint”
  mvh Jan-Erik Rehn

 • admin
  2009-12-29 - 10:44

  @Jan-Erik Rehn
  Hej Jan-Erik,

  Att köra internetuppkoppling via mobilen kan bli en dyr historia när man är utomlands. Jag rekommenderar er att verkligen kolla upp detta med er telefonoperatör innan ni sätter igång med detta.

  Smartast för att hålla kontakten via telefon är nog att köpa ett refillkort på plats. Det brukar vara det billigaste alternativet för telefonsamtal. Ibland finns det även internetabonnemang av samma typ som går att köpa i landet.

  Vissa telefoner, sk. Smartphones (iphone, HTC mf) har möjlighet att installera skype direkt i telefonen. Men, för att kunna använda skype i telefonen så krävs ändå en internetuppkoppling (gprs, 3G eller trådlöst internet). Har ni en laptop med er så fungerar nog Skype bäst med den om ni har uppkoppling.

  När jag sökte lite på nätet hittade jag denna lösning som Vodafone erbjuder. Det innebär kortfattat att man köper ett usbmodem som man ansluter till sin dator. Sedan fyller man på ett abonnemang med ex. 5-10 euro och surfar tills pengarna är slut. Läs mer här:
  http://www.vodafone.es/particulares/tarifas/internet-en-movilidad/bonos-prepago/

  Lycka till och trevlig resa!

 • Per
  2010-01-11 - 02:05

  Hej!

  Jag uppskattade verkligen din guide om att koppla in en extern hårddisk till nätverket.
  Dock har jag några frågor och du verkar vara en kille som är insatt.

  – Jag har tänkt att köpa:
  http://www.webhallen.com/prod.php?id=37439&ref=Prisjakt

  – Fungerar den med min gårddisk?
  http://www.webhallen.com/prod.php?id=105948

  Jag har nämligen hört att i och med den nya uppdateringen för NASen ska man även kunna köra min hårddisk på den, utan att formatera om den, vilket man behövde göra förut.

  När jag väl har köpt dem har jag tänkt att dra en nätverkskabel från min router på undervåningen upp till min TV på övervåningen. Där har jag tänkt att sätta en Boxee box:
  http://www.dlink.com/boxeebox

  I Boxee kan man leta efter ”UPNpP” och därigenom kolla på filer. Visst bordet det då fungera att kolla på filmer genom TVn då filmerna ligger på min hårddisk inkopplad i NASen?

  Tacksam för svar!
  Vänliga Hälsningar
  Per

 • admin
  2010-01-11 - 09:18

  Hej Per!
  Jag ser inga problem med att koppla hårddisken till din nslu NAS-burk.
  Jag har själv kört en Western Digital hårddisk direkt kopplad till Nslu2 och därefter streamat till en Xbox via UPnPn.
  Lycka till!

 • Per
  2010-01-11 - 18:21

  Ok det låter riktigt bra det där!
  Dock är jag lite orolig över att det jag har på den externa hårddisken kommer att försvinna, i alla fall enligt NetOnNet: http://www.netonnet.se/art/dator/natverk/fast-natverk/ovrigt/Linksys-NSLU2(120142,4079)

  Jag har kollat på en annan mediaspelare, Xtreamer: http://www.xtreamer.nu/egenskaper-HDMP.htm
  Vad tror du om den?

  Jag tycker själv att den verkar riktigt bra, men framför allt prisvärd.
  Om jag förstod det rätt så kan man även dela ut sin hårddisk som är inkopplad till den, likt en inbyggd NAS. Har jag förstått det rätt då?

  Hälsningar
  Per

 • admin
  2010-01-11 - 21:29

  Det stämmer Per.
  Om du kopplar in din hårddisk till Nslu2’an så formateras den till ett linuxformat vilket innebär att du inte kan använda disken med en windowsdator i framtiden.

  Xtreamer verkar vara en riktigt bra mediaspelare/nasburk! Specen är nästintill oslagbar!
  Den har ju dessutom plats för en extra disk som du kan koppla inuti den! Wlan är inte heller fel för kablar vill man undvika så långt det går enligt mig. De samlar bara damm och ser fula ut 🙂

  Jag tycker du ska satsa på xtreamer! Det skulle jag själv kunna tänka mig.
  Mvh, Pierre

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *